Seguim el cicle d'entrevistes #ConeixAuladeSo amb el Roberto Faenzi, professor de bateria i percussió de l'escola.
Es va iniciar en el món de la percussió als 13 anys amb les seves primeres congues. Un any més tard va començar classes de bateria a la Toscana. Als 15 ja formava part de diversos grups locals, entre ells The Quarrymen, tribut a Beatles amb qui va tocar arreu d'Itàlia i més endavant a Liverpool i a la Beatles Convention.
Als 18 anys va marxar a Roma per estudiar percussió i bateria a l'escola de música di Testaccio amb Roberto Mamey Evangelisti i Massimo d'Agostino. El 1989 va seguir la seva formació al Berklee College of Music de Boston en performance amb Gary Chaffee i Joe Hunt entre d'altres.
Al tornar a Itàlia va tocar i gravar amb artistes com Ray Mantilla, Vinicio Capossela, Piero Odorici i Marco Tamburini entre d'altres. L'any 2001 es va mudar a Barcelona i ha col·laborat amb diversos músics locals com Víctor de Diego, Vicenç Solsona i Jaume Vilaseca entre d'altres.
Les vostres preguntes:
Com vas començar al món de la música?
Més o menys amb 10 anys, quan estava a l'escola media (equivalent al 6è de primària a Catalunya). Tenia un professor de música que ens feia tocar a tots i vaig començar amb el trombó a pistons, però més endavant vam fer una petita orquestra i faltava algú que toqués la bateria o la percussió i així vaig començar. Vaig començar molt aviat, era la desesperació de la meva mare perquè a la cuina li destrossava totes les olles i així van decidir comprarme unes congues.
Si no fossis músic... què faries?
Seria cuiner. M'agrada molt cuinar i cuino molt a casa. Podria haver fet una altra cosa perquè sóc gairebé arquitecte. No vaig acabar la carrera però sóc aparellador, és a dir, puc projectar una casa de fins a dues plantes, però la música em va tirar molt més.
Saps fer pizza italiana?
I tant que sí! I moltes altres coses, lassanya....
Toques algun altre instrument?
El piano, molt malament, el contrabaix bastant malament però és la meva afició! Cantar ara ja no, però en un grup on feiem temes dels Beatles si que cantava alguns temes. Amb aquest grup vam anar a Liverpool i vam guanyar un concurs.
On has tocat?
Bona part d'Amèrica Llatina, Venezuela, Puerto Rico, Honduras... i per tot Estats Units, Xina i Europa, només em falta Finlàndia!
Què t'ha fet quedar a Catalunya?
Primer perquè m'he casat amb una catalana i perquè m'agrada molt Catalunya. S'assembla molt a la Toscana, d'on visc jo, és menja fins i tot semblant. La costa del mar de la meva ciutat s'assembla molt a Tossa de Mar i tenim la mateixa vegetació, olors...
Trobes a faltar la teva terra?
Algunes coses... la comunicativitat dels italians! Més comunicatiu no vol dir que siguin més oberts, aquí a Catalunya em sembla que costa més, però si tens un amic és un amic de veritat. Hi ha relacions més profundes però costa més entrar, la gent és més reservada aquí.
Què fas si tens un cap de setmana lliure?
Si no estic a l'escola, estic tocant, i sinó he d'estar darrere del meu fill! Però sinó, m'agrada molt anar a la platja, descansar...
Què és el que més t'agrada de l'Aula de So?
Des que vaig entrar aquí em va agradar molt l'ambient, la gent que hi ha. Al final cadascú té les seves coses, però hi ha molta cohesió i tots tenim molt amor per la nostra feina i intentem fer-ho bé. Em sembla més família, més personal, no una fàbrica.
Has tocat música clàssica?
He gravat un disc amb un director que es diu Sergio Bartolo, per a la Deustch Gramophone i era l'orfeó de Monteverdi i tocava percussió clàssica, tambors de bacanals i congues i batà. Perquè ell va escriure una part per als tambors de bacanal per posar una cosa més afro. També he tocat un parell de cops amb l'orquestra de la Rai di Torino, dirigida per Riccardo Muti, un gran director, i tocavem música de Morricone, una música que cal escoltar almenys un cop a la vida. Jo estava tocant i plorant perquè tocavem cançons de l'estil de Cinema Paradiso, amb música molt bonica i emocionant i tenia una secció d'arcs impressionant al darrere, era com estar al paradís.
Reprendrem les entrevistes de cara a setembre, digues la teva i respon a continuació a qui t'agradaria que entrevistessim per engegar el curs 22-23!
Comentários